Snøstorm

Det snøar som bara sjutton hær i Lillestrøm, snøar det hemma också? Det ær typ 2-3 decimeter med snø hær, såhær efter påsk, sjukt.

Har inte kunnat skriva på ett tag, internet funkar inte på min dator, men men. Hybeln jag tittade på i fredags fick jag inte, skit också. Hoppas jag får något snart.

Førsta dagen på nya jobbet imorgon, nervøs, men det får gå som det går.

Nu ska jag gøra annat. Bye bye

Jobb och jobb

Provjobbade på Big Bite igår, 12-18. De tyckte jag var "kjempeflink" och "utrolig rask". De sa också att jag var den som lärt mig kassan snabbast och att det kommer skrivas böcker om mig, haha. Så efter två timmar sa de att jag fått jobbet.

Så idag har jag jobba 12-21.30 och imorgon blir det 13-21.30. Men jag har ett litet dilemma än så länge, men vi får se hur jag gör med den problemen.

Nu kan jag både kassan och lage smörgåsar då, det går riktigt bra. Jag har så snygga arbetskläder också, haha, jag passar inte så bra i keps, men men.

Ont i fötterna, ryggen och knäna har jag i alla fall, stått upp i princip 9,5 timmar i sträck, tär lite på kroppen.

Men men, nu ska jag sova. God påske!


image24


Jag och Anna innan utgång

image23

Så hær glad blev jag nær Charlotte Perrelli vann!

image22

Melodifestivalen 2008!!!

Charlotte Perrelli vann! Jag var så lycklig så jag trodde jag skulle dø. Jag kunde inte blivit lyckligare! Jag och Anna har lyssnat på vinnarlåten hela dagen idag, sækert 128 gånger, minst!

Vi var ute igår igen då, på Klimt den hær gången. Det var rætt kul, men det var så fruktansvært ,mycket folk att man inte kunde dansa utan att flyga omkring som en vante på grund av alla knuffande mænniskor. Men det gick det också.

Jag kommer inte ut på internet från min dator, så lånar Annas och bloggar ifrån, dærfør blir det norska æ och ø, men jag tycker dom ær ganska fina.

Imorgon då, provjobba på Bit Bite, Strømmen Storsenter. Spænnande, læskigt, kul. Hoppas jag får jobbet.

Jag och Anna ska laga mat till alla ikvæll, kyckling och ris, till lunch gjorde vi køttfærssås och spagetti till alla. Mæsterkockarna, hehe.

Bye bye från Lillestrøm, Norge.

Förberedelser inför Melodifestivalfinal!!

Jag och Anna har köpt allt vi behöver inför kvällen, godis, chips, popcorn, pizza, choklad, alkoläsk och cider... Vi har redan börjat smågnaga på chokladen, vi får se hur mycket vi fått i oss innan kvällen är slut.

Jag längtar! Nee, nu måste jag börja göra mig iordning. Har låtit ansiktet vila från smink hela dagen, så nu jäklar slår vi på stort istället! Rubbet ska på.

image21


Jag dummar mig

image20

Anna och jag på bussen hem till Lilleström

image19

Helvete!!!

Jag skrev väääärldens längsta inlägg nyss om jobbintervju och hela melodifestivalen och alla låtar i final, men allt försvann!!!!!!! Jag blir galen. Fullständigt out of my mind crazy. Fan också!!

Jag tänker inte skriva om allt, men i korthet, Charlotte Perrelli favorit nr ett, men gillar även Amy, Linda, Rongedal, Sanna, BWO och Nordman. Frida är härlig men jag vill inte att hon vinner. Sibel har en fin röst men tråkig låt utan riktig refräng eller melodi och Christer Sjögren och hans låt är rent kräkmedel. Sliskig gubbe med värdelös fjäsklåt.

På måndag ska jag provjobba på ett snabbmatställe som liknar Subway, får se hur det går. Får vi se om jag blir anställt. Och när i så fall.

Anna gjorde fin frisyr på mig idag på salongen hon jobbar på, så jag var kanske lite väl fin till intervjun. Men nöjd blev jag. Hon gjorde lockarna med plattång. Bra att ha en kompis som är frisör.=)

Nee, sova. Stor dag imorgon, schlager. Wohooo

Jobbintervju

Var på intervju idag på Deli de Luca på Strömmen Storsenter i Strömmen. Jag vill ha jobbet! Hoppas hoppas. De sa att det enda negativa var att jag inte är säker på hur länge jag blir kvar, varför var jag tvungen att säga det för! Hoppas hoppas jag får det.

När jag satt på Lilleström Bussterminal och väntade på bussen till Strömmen så ringde det från ett annat jobb jag sökt, på Big Bite, också det på Strömmen Storsenter. Så dit ska jag på intervju imorgon sent på eftermiddagen. Jag hoppas på Deli de Luca, verkar roligare. Men om jag inte får det så hoppas jag på Big Bite. Och jag hoppas också, massor, på att jag hittar en billig och passande leilighet snart, har inte riktigt bestämt mig om den jag var och tittade på igår, men jag skulle ringa idag. Jaja. Får se vad som händer.

Strömmen storsenter

Gick upp klockan åtta i morse med Anna, åkte med henne till Strömmen Storsenter när hon skulle till jobbet. Tog med mig 7 söknader med CV och gick runt överallt tills alla var slut. Redan efter 10 minuter fick jag ett samtal och nu har jag en intervju imorgon i en butik.

Ring på en leilighet har jag också precis gjort, så ska ringa upp i eftermiddag så kanske jag kan få komma och titta på den. Man kan ju hoppas att jag får den. Bara jag har pengar så det räcker. image18

Lilleström, mitt nya hem?

Börjar känna mig lite mer hemma nu, hittar både till stan och station, det går bättre med norskan och jag känner mig mer självsäker här. Känns skönt. Fattas bara jobb och lägenhet nu då, haha. Har gått runt och frågat idag i Lilleström Torv och imorgon bitti ska jag med Anna till Strömmen Storsenter där hon jobbar och gå runt och fråga i butiker och lämna ut söknader.

Jag trivs bra här i alla fall. Har väldigt kul med Anna, när hon är ledig. Hennes syskon Eric och Sara har jag också väldigt roligt med. Kanske borde lägga mig nu, upp tidigt imorgon.

Förresten, kanske ska vara hårmodell åt Anna nästa vecka, hoppas hoppas. Vore skönt att få något gjort åt håret, känns så trist och slitet. image17

Vi hittade en snygg regnjacka på HM

image16

En dag i Lilleström

Förmiddagen spenderades med Eric, vi spelade TP och både var värdelösa. Men spelet var från 1984 så kanske inte så konstigt att det var svårt. Jaja, det var kul i alla fall.

Sen kom Sara hem från skolan och vi spelade Wii en stund, sen bakade vi chokladmuffins medan Eric fixade lunch. Både maten och muffinsen smakade bra. Eva kom hem från jobbet i lagom tid för muffins, där hade hon tur.
När Anna slutade jobbet så gick jag och mötte henne på togstasjonen, vi gick till Garcon där jag sökt jobb och frågade om de glömt bort mig eftersom de inte hört av sig, ingen av de ansvariga var där men hon i kassan skrev en lapp om att jag varit där och mitt mobilnummer. Sen gick vi till Pikene på hjörnet och tog en latte och brownie. Killen i kassan var svensk.

Efter det gick jag och Anna till Lilleström Torv och kollade i affärer och shoppade. Allt på rea givetvis, snåla som vi är, haha. Nu kom vi precis hem efter tre timmar på stan, och nu ska vi fixa våra naglar. Ha det!image14där

Hybel på Strömmen

Jag, Anna och Eva var och tittade på en hybel på Strömmen idag, en del av ett hus som hyrs ut alltså. Det var riktigt fint därinne, egen toalett med dusch, kyl och frys och garderober och lite. Där skulle jag nog kunna tänka mig att bo, vi skrev upp oss som intresserade, men vi får se vad som händer, vet ju inte hur många "konkurrenter" man har.

Nu har jag och Anna precis gräddat och ätit våfflor och sen flamsat och tramsat en del. Fick lite skrattanfall förut, betedde oss som 12-åringar igen, alltid lika kul. Hehe.

Nee, nu hackar CD-skivan i vardagsrummet, måste fixa. Bye

Utekväll på norska

Det blev ingen rolig norsk kväll, det blev en rolig svensk istället. Vi började med att käka pizza och kolla på melodifestivalen (mer om besvikelsen senare), sen började jag och Anna skoja om att vi skulle ut. Till slut blev det allvar och vi började göra oss i ordning.

Från början var det tänkt att Eric skulle med men när det blev dags så kollade han på film och kände inte för att gå ut längre, så det blev bara tjejerna. Vi gick till ett ställe som heter Martin's här i Lilleström, träffade två svenskar och en engelsman där, trevligt. Dansade till både ny och gammal musik och jag hade jättekul med Anna. Lilleström var en trevlig stad att gå ut i, mest för att man inte känner någon. Och norrmännen är ju trevliga. Jag har märkt att ofta förstår jag dom bättre än vad dom förstår mig, men jag pratade faktiskt lite norska igår, vet inte varför, bara blev så. Börjar kanske bli som mor min.

Nee, nu ska jag ner och få nåt i lilla maggen. Ha det!

image13

Sushin

image12

Froskelår

image11

Grodlåren

Anna på jobbet

image10

Sushi, froskelår och en rolig kväll

Idag har vi varit och käkat sushi och froskelår, jag, Eric och Eva. Första gången i mitt liv. Sushi var gott. Riktigt gott faktiskt. Froskelår var läskigt. Froskelår på svenska är grodlår. Jag har alltså ätit groda och rå fisk idag. Weird.

Vinkvällen som jag och Anna skulle på ikväll blir inte av, vad vi ska göra istället återstår att se. Jag vill göra nåt roligt, roligt på svenska då, inte norska. En rolig kväll på norska var det ju igår, lugn alltså.

Nee, nu får det vara nog svamlande. Ha det!

Panikar inte längre

Jag tänker inte åka hem på måndag, som mamma sa. Förstår inte varför jag skulle göra det för? Ska man ge upp efter mindre än en vecka? Jag är ingen quitter! Jag ger mig inte i första taget. Det är bara att ligga i och ta nya tag, inte fan lägger jag benen på ryggen och flyr. Så fan heller! Där du mamma, än får du inte hem mig på ett tag!

Nu ska jag lägga mig tänkte jag, blev sent (tidigt) igår och vaknade relativt tidigt, i alla fall om man ser till när jag la mig. Kanske ska se lite arrested development först, eller kanske läsa en bok. I vilket fall som helst, godnatt allesammen. Ha det!image9


Hem igen?

Får jag inget jobb och ingenstans och bo snart så kan jag ju inte stanna. Panik. Nee, nu tar vi det lilla lugna. Ta inte ut något i förskott var det ja.

Edi och Bea i min hall

Edi och Bea i min hall

Hoppas ni har det bra därhemma fisungar! Tänker på er.

Jordbävning

Jag kände precis hur huset gungade under mig, fastän jag var helt still. Och jag har inte druckit någon alkohol. Det var ett tåg som åkt förbi. Men det har säkert åkt förbi 100 tåg sen jag kom hit, men inget har tidigare lyckats åstadkomma ett gungande hus. Coolt.

Det är ju fredag idag, slog det mig nu. Vad ska man göra ikväll då? Vad brukar jag göra hemma i Linköping på fredagkvällar? Inte så mycket annorlunda än en vanlig vardag egentligen. Så varför göra det nu? Kanske kan se på någon film eller så. Kanske köpa lite godis. Eller nee, inte godis. Men film kan vi säkert åstadkomma.


Dessvärre så är ju Anna en rar tös med arbetsmoral, så hon jobbar ju idag. Till 21 ikväll. Och så jobbar hon imorgon, så att umgås med henne sket sig ganska omgående tyvärr. Får se om hon orkar vara vaken en stund med mig ikväll, hon är ju så kvällstrött tösen. image7


Ps. Rar tös betyder konstig slampa på norska, innebörden förändras en aning från svenskan.

Vet fortfarande inget

image6Jag går som på nålar, har inte hört något om jobbet. Nu börjar jag ana oråd, men jag ska inte ta ut något i förskott, varken glädje eller sorg. Jag får ta det som det kommer, får söka jobb på Strömmen om jag inte får det här, det får gå det också.

Imorgon kväll blev jag medbjuden på vinkväll med Anna och hennes vänner, ska bli kul! Känns roligt att ha blivit tillfrågad, bara en sån sak liksom. Nu innebär det tyvärr att jag kommer att missa Andra chansen i melodifestivalen, gud förbjude, men det är ju i alla fall inte final får jag trösta mig med! Bara Carola och Andreas går vidare så är jag nöjd.

Jag hoppas fortfarande, massor hoppas jag, på jobbet och så hoppas jag på leilighet eller hybel. Ha det!

Fjärde dagen

Nu börjar jag nästan bli lite nervös här. Eller, jag är nervös. Har inte hört något om jobbet på caféet än, men jag hoppas de ringer idag, om några timmar helst. Hoppas hoppas att jag får jobbet. Och att de vill att jag börjar på måndag eller nåt, vore skönt med helgen ledig. Andra chansen i melodifestivalen på lördag till exempel, vill man ju inte missa. Hoppas hoppas.

Hoppas också att jag hittar en bostad snart, helst en lägenhet, en tvåa. Med vitvaror, tvättmaskin, tv och bredband. Ganska låg hyra och gärna i närheten av Lilleström station. Hoppas hoppas.

Anna och jag före Oslo

image4

Hovedstaden

Ny stad, nytt land. Nytt liv. Så då vill man ju fräscha upp med en ny blogg. Så jag gjorde slag i saken och startade en här. Hoppas jag ska trivas. Jag trivs i nya landet i alla fall. Har fått mycket gjort de knappa tre dagar jag varit här. Första dagen var bara vila i princip. Andra, igår, fixades allt från norskt mobilnummer till bankkonto. Idag har vi kollat efter lägenhet och sökt jobb på hotell och besökt Oslo, jag och Anna.

Jag åkte ju hit till Lilleström, Norge, själv, men jag har några barndomsvänner som jag bor hos tills jag hittar något eget. Känns skönt, då får man lite hjälp med allt som behöver fixas. Kan behövas. Och så är det ju trevligt att umgås med Eric och Anna också förstås.

Nu ska jag fixa med alla bilder vi tagit idag. Ha det!