Sverigebesök

Var på besök i Sverige, hemma i Linköping, över helgen. Det var så underbart skönt att komma hem och träffa de få jag hann träffa! Familjen, Bea och Edi hanns med i alla fall. Sedan stötte vi på Elin och Kina på stan också. Förlåt till alla er jag inte hörde av mig till, men jag var bara hemma från fredag kväll till söndag förmiddag, så hade egentligen bara lördagen på mig.

Lördagen blev det lite shopping med mamma, sen fika på stan med Bea och Edi. Kvällen spenderades med middag hos mor och senare kom även far, och efter det så drog jag, Bea och Edi in till stan för att ta några drinkar på Storans uteservering, där stötte vi även på Elin och Kina. Det var en väldigt trevlig kväll!

På söndagförmiddagen åkte jag med pappa och broder Daniel till Elgiganten och efter det skjutsade de mig till bussen som gick vid 12. Det var ledsamt att säga hejdå till alla, grät en skvätt till och med.

Jag var inte framme i Oslo förrän ca 21 på kvällen, och då hade jag alltså spenderat en timme utomhus i Norrköping sittandes på en bänk, och en timme i Örebro utomhus sittandes på en bänk. Det var ingen rolig resa men tiden gick snabbare än jag trodde.

Igår kväll var riktigt jobbig, jag är fortfarande inte helt frisk, så det gjorde nog sitt, och så fick jag en sån fruktansvärd hemlängtan när jag kom hem till lägenheten i Lilleström. Jag ville bara tillbaka till Linköping och familjen och vännerna där!! Jag kommer sakna er alla så mycket, det var väldigt ångestfyllt att kliva på den där bussen hem ska ni veta!

Lite glada nyheter på jobbet idag i alla fall! Från och med den 1a maj så höjs min timlön med 7 kronor! Jag blev så lycklig! Efter endast en månad där så får man löneförhöjning! Känns underbart!

Nee, nu får det räcka med text här, det blir för mycket annars. Men jag saknar er alla något enormt ska ni veta, men det känns ändå okej att vara tillbaka nu, så don't worry!! (Till dig mamma framförallt...)

image44


Cornetto (Fresh) Citron is back!!!

Som jag har väntat! Jag är överlycklig nu! Det var min favoritglass under en lång period när jag var liten, och nu är alltså denna storfavorit tillbaka i GB-familjen! Den har ju dock bytt namn från Fresh till Citron, men det ska vara samma glass. Gjort lite research här och såg att den första versionen hette visst Cornetto Fresh Citron och kom 1995, medan den nya heter Cornetto Citron och kommer 2008, helt underbart! Och typiskt att man nu befinner sig i Norge, men förhoppningsvis har de kvar den ett tag till. Jag kommer ju eventuellt till Sverige snart, så får trycka i mig glass då!

image43





Förresten, glömde...

...att HV snuvade LHC på guldet! Jävla skit! Jag tyckte vi förtjänade att ta guld för första gången någonsin istället för att HV skulle ta det en tredje gång, eller vad det nu är. Fan!

Men men... Silver är inte så pjåkigt det heller, två år i rad dessutom. LHC är bra. Bäst enligt mig då.


Såhär ledsen blev jag när HV tog guld...

image42

Eric och Erik på bowlingen

Annas bror och min bror...

image41dru


Vi bowlade i fredags

Det var roligt. Jag tycker att jag passar riktigt bra med bowlingklot i handen och läckra bowlingskor på fötterna!

image40

Slappsöndag

Gud vad skönt det är att vara ledig efter en 6-dagars arbetsvecka, helt underbart!

Men givetvis kan det inte gå en hel dag utan att jag måste göra något produktivt, så jag har satt igång en storstädning här hemma, lite svårt att få riktigt rent och städat utan ordentlig garderob och dammsugare, men men, jag städar så gott det går.

Bad Erik tvätta en maskin också, så det gjorde han, jag hör den där nere i källaren. Konstigt, men ljudet av tvättmaskinen får mig att känna mig trygg. Förmodligen någon barndomsrelaterad pryl.

Vår i luften, det är för härligt! Sol och barn ute som leker. Har fönstrena öppna för vädring, jag hör barn ropa, bankande ljud, låter som om någon bygger någonstans. Det låter verkligen som vår! Härligt!

Imorgon kommer min älskade mamma på besök för första gången! Ska bli jätteskönt att träffa henne, saknar dom där hemma lite ibland faktiskt. Men inget farligt så. Jag trivs väldigt bra med mitt nya liv här i Lilleström, lite tråkigt när man är ledig bara, inte så mycket att göra. Blir mest dator och kolla på film eller Vänner. Men det går det också.

image39

Jäkla HV!!!

Mitt älskade LHC förlorade matchen ikväll, kom just till min kännedom. Fan vad ledsen jag blev. Snälla, nu måste dom vinna resterande 2 matcher. Om inte HV tar nästa vill säga, då blir det "bara" silver. I år igen. Jag vill ju att dom ska vinna. SM-guld, shit. Snälla, snälla snälla gör mig stolt! Eller, det har dom redan gjort, men gör mig ännu stoltare!!

Kom precis hem från Pikene, gjort mig redo för sängen och nu är jag alltså här, sitter i sängen, fattas bara att släcka lyset och lägga ifrån mig datorn. Det sistnämnda kan ta en stund.

Godnatt!

Hemkommen från jobb

Började 07 i morse, det var lite segt att gå upp vid sex, men det gick. Jag klädde på mig, sminkade mig och packade ner alla grejer i väskan, tog 5 minuter sammanlagt, sedan gick jag och la mig igen, med kläder och allt. Halvsov nästan en timme när chefen skickade sms och sa att hon skulle vara utanför mig om 3 minuter, bara att hoppa upp, i skorna och jacka och gå ner. Det var så skönt. Det är nog min nya jobba-tidigt-morgonrutin.

Kokar spagetti nu, åt knappt lunch, så får bli lite nu. En tvättmaskin igång också i källaren. Och städat badrummet har jag gjort, man får lite fixat när man jobbar tidigt, var ju hemma redan vid tre, underbart! Erik kommer hem från jobbet på barnehage snart.

Fikade med Anna på Pikene igår kväll, deras underbara brownies is to die for! Den här gången fick vi en gratis latte, det var ett misstag från deras sida, men ändå. Sist fick vi smoothies, det var dock inte ett misstag. Pikene ikväll igen, är planen i alla fall.
Nee, nu ska jag kanske se lite family guy medan spagettin kokar och kläderna snurrar i tvättmaskinen.

image38

Tänd ett ljus för Engla

Tänd ett ljus för stackars Engla och hennes familj klockan 21 ikväll. Jag har fått sms om det och även läst det på aftonbladet. Jag ska tända ljus för Engla. Hela historien är bara så hemskt hjärtskärande, jag klarar nästan inte av att läsa om det. Jag lider med hennes familj nu.


Utsikten från festlokalen på 11e våningen, så detta är Oslo. Champagne också=)

image34

Adriano, grundaren av Deli De Luca

image33

Deli De Luca 5 år!

5-årsjubileum med mitt jobb i onsdags. Vi och ca 250 andra från alla Deli De Luca i hela Norge samlades i Oslo, först föreläsning i ca 2 timmar på Folkets hus och sedan fest på Stratos. Det var riktigt roligt! Jag, chefen Monica och de andra tjejerna på jobbet hade riktigt roligt tycker jag, även om jag umgicks mest med chefen under kvällens gång. Liite väl blöt kväll blev det väl kanske, både vad gäller regn och alkoholintag, men klarade oss hem gjorde vi!
Helt gratis kväll blev det, betalade inte en spänn! Kändes bra!

Här följer lite bilder från kvällen....

Maren, Martine, Hilde, Amira och Monica chef från jobbet. Föredrag i Oslo


image32

Älskade Anna

Vad skulle jag göra utan dig? Hur har jag klarat mig utan dig alla dessa år när vi var isär? Så träffas vi igen, efter 4-5 år utan varandra, och allt är som det alltid varit. Käftarna går i ett och jag mår så bra. Jag är så glad att du finns! Saknar dig nu när jag flyttat ifrån er, men du finns ju 20 minuter bort.

Tänker på familj och vänner hemma. Älskar er alla så mycket. Ni betyder så mycket för mig, ert stöd och bara att ni finns.

Bea, hoppas att du kommer och hälsar på mig snart innan du flyr till Hellas, jag saknar och kommer att sakna dig massor. Ännu en sommar utan min Beatrice.


Godnatt allihopa, från Linnéa i Lilleström, Norge


image31

Brors blivande säng, provisorisk garderob för mig=)

image30

Mitt rum

image29

Kök/ingång

image28

Jag packar upp, brors blivande rum i bakgrunden

image27

Anna hjälper mig att packa upp

image26

Lägenhet i Lilleström

och jobb på Strömmen. Har flyttat in idag, är helt ensam i nya lägenheten nu, har ingenting hemma. Inte köksredskap, inte mat, inte lyse på toaletten, inte garderob osv. Men det går nog bra, har säng i alla fall. Och internet, inte helt fel. Känns väldigt ensamt dock, saknar Anna och resten av familjen, blev van vid att ha folk omkring mig hela tiden och alltid ha någon att prata med eller göra något med. Men Anna jobbar ju också på Strömmen Storsenter, en trappa upp bara, och så tar det ju bara ungefär 20 minuter att gå hem till dom. Och så kommer ju bror på tisdag och flyttar in. Skönt.

Jahopp. På onsdag har jag jobbat två veckor på Deli De Luca då, känns bra. Trivs jättebra, kommer bra överens med chefen, som jag jobbar mest med. Och på onsdag blir det jobbfest med alla Deli De Luca i Norge, finns drygt 25 stycken. Vi ska samlas i Oslo och fira 5-årsjubileum. Det blir kul! Ska dit med chefen Monica och de andra jäntorna på jobbet, vi har inga killar.

Hopp, bilder på lägenheten då. Godnatt


Kollar så toaletten fungerar

image25